tisdag 26 april 2011

Precis skickat iväg ansökan...

... för Ekonomisk styrning och analys och Affärsredovisning 1 det är alltså två distanskurser på Högskolan i Gävle som är på 7,5hp each. 


Affärsredovisning 1:
  • Kursen syftar till att ge grundläggande färdigheter och förståelse rörande affärsredovisning såsom löpande bokföring och bokslut. Kursen skall även ge förmåga att utföra bokslutsarbete samt att förstå vilka effekter på resultat och ställning diverse bokslutspolitiska åtgärder kan ge. Vidare ger kursen en grundläggande förståelse för affärsredovisningens syften och problem samt dess reglering och utvecklingstendenser.
Ekonomisk styrning och analys:
  • Målet med kursen är att ge förståelse för grundläggande begrepp och modeller inom ekonomistyrningsområdet. Centrala moment är budgetering, kalkylering och resultatplanering. Kursen ger en grundläggande förmåga att tillämpa metoder och modeller inom dessa områden samt ger en förståelse för dess betydelse och roll i företag/organisationer. Studenten skall även lära sig att tillämpa ett kritiskt förhållningssätt gentemot styrmetoder och styrmodeller.


Undrar du kanske varför jag ska plugga sånt här? Lite allmänbildning kanske?
Näe, men du är smart, you´ll figure it out.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar