lördag 13 mars 2010

Forskare vill att du ska titta på solen.

Forskare ber nu allmänheten om hjälp med att hitta solstormar innan dem skadar jorden. Nu är de inte så att du ska ställa dig och stirra på solen en stund om dagen för att se om du kan urskilja solstormar på solens yta utan det Royal Observatory Greenwich vill ha hjälp med är att gå över data skickad från NASA´s två STEREO rymdfarkoster. Anledning till detta är helt enkelt att de är för mycket data att gå över för dem själva. Dr.Marek Kukula säger att det lönar sig även för dem om vem som helst loggar in och kollar på några bilder i några timmar, tröttnar och sedan aldrig mer loggar in igen. "Varje droppe räknas och hjälper oss göra vårt jobb", säger Kukula.

För att hjälpa forskarna på Royal Observatory(eller bara vill se lite bilder på solen taget från en av NASA´s rymdfarkoster) går du in på länken längst ned i inlägget och skapar ett konto. Där efter kommer du först och främst få gå igenom en kort inlärningsproccess för att lära dig känna igen solstormar och kometer.
Glömde jag föresten säga att de var 3D-bilder ;)

2 kommentarer:

  1. Tack för hjälpen? :P Var hittar du sån här information? Snygg blogg <3

    SvaraRadera
  2. De är en ganska ny grej, kanske bara blir en fluga, men Internet är de jag använder. Finns en hel del info där, du borde kolla de ;)

    I detta fall kan du läsa mer på:
    http://solarstormwatch.com/

    SvaraRadera